miércoles, 17 de octubre de 2012

Primer Capítol


Aquest any a l'INS Miquel Tarradell hem començat una nova assignatura que es diu “Entre Llengües”. Alguna gent es va pensar que aniríem a aprendre català, castellà i anglès, però no és això!. És una assignatura molt divertida encara que de vagades la profe es posa una mica pesada.
Fins ara hem parlat de les moltíssimes llengües que existeixen al món (més de 6.000), llengües que han desaparegut o estan en perill d'extinció (gairebé el 90%) . 
També aprenem coses importants sobre els ésser humans: que els humans podem pensar i parlar però la resta d'animals, no. 
Una altra cosa important que estem aprenent és que moltes vegades a l'història els humans han fet coses horribles com, per exemple, prohibir la seva cultura i la seva llengua a molta gent i , fins i tot, matar-los. Per exemple, a Austràlia van anar els anglesos i els americans i van acabar amb les llengües i les cultures de la gent que hi vivia abans. I també els els van portar malalties que ells no coneixien abans. Un altre exemple: Àfrica. Allà, els portuguesos fa molt de temps (segle XVI) van anar a Brasil i per treballar les seves terres viatjaven a l'Àfrica i agafaven molta gent com esclaus. Per això al Brasil i algunes parts de l'Àfrica es parla portugués.
Tenim un bloc que es diu “Entre llengües” que pots visitar, donar la teva opinió, explicar-nos la teva vida amb les llengües.
Ja veurem com ens va. Més endavant ja us explicarem més coses.

                      (Nida Afzaal, Aleena Azhar, Ramim Miah, Sundas Shahzadi, Sara  Shoukat) 



No hay comentarios:

Publicar un comentario